Illustrerad bild om hur mäktig vår lilla stjärna Solen är för oss. Den ger oss liv i nuläget. Men den kan också vara en förgörare.

Ungefär vart elfte år "kokar Solen över" med en massa instabila solfläckar och enorma energiurladdningar: En solstorm kan enkelt karaktiseras som: "Solens sätt att " "blåsa ut ånga".
Men den "ångan" som Solen blåser ut är dödlig för oss om den träffar Jorden med full kraft.
 2013-2014 tidpunkten är obesämd eftersom  det är svårt att avgöra solvindarna och vad de påträffar mot sin destination Jorden. Men de färdas med en svindlade hastighet. Inte dock med ljusets hastighet (300.000 km/sek).

Enligt NASA och ESA blir det en en stor (?) solstorm, som överträffar allt som tidigare har hänt. Tidpunkten är lite osäker eftersom det är svårt att förutsäga Solen, och dess instabila skeenden. 2013-2014 någonstans där kommer solvindarna att vara enorma och träffa Jorden. Vi får hoppas att solstormarna bara blir "vanliga". Annars ska vi nog förse oss med ficklampsbatterier  ljus; och annat.Infrastukturen i samhället; darorer och annat som har med kommunikation att göra, kommer att slås ut. Hoppas det inte blir så.

Fotnot:
13: mars 1989 blev 6.000.000 kanadensare utan ström p.g.a. att solstormen då träffade norra halvklotet, där magnetfältet är som starkast; Runt nord och sydpolen.
Men om de enorma solstormar som förutser 2013-20134 spelar det ingen roll. Om så blir fallet med enorma solstormar kommer till och med Norrskenet (aurora borealis) och sydskenet (aurora australis) bli synligt på södra halvklotet.

Alla kommunikationer; kommer att påverkas. Satteliterna blir de första som får pröva på solvindarna, de som styr all vår kommunikation. Vi i vårt sårbara digitala samhälle drabbas, om det blir så.

Du jag och alla andra bryr oss inte om detta därför att vi har nog med egna kommunikationer. Ville bara göra den som kollar min hemsida uppmärksam om detta.
Men i slutänden spelar det ingen roll hur vi tänker eller vad vi tänker. Vi människor kommer i alla fall vara utdöda, långt innan Jorden förvandlas. Ska inte gå mer in på detta. Så jag tycker att vi lever i nuet, och tar hand om dem vi tycker om.