Elvis i en tidig karriär.

Biografi; Elvis Presley

Elvis "Aaron" Presley föddes 8:e januari 1935 i ett litet samhälle i Tupelo Mississippi, föräldrar Gladys och Vernon Presley. Hans tvillingbroder Jessie Garon dog vid födseln. Tupelo Mississippi var ett fattigt område. Hans föräldrar besökte kyrkan regelbundet, och vid tidig ålder fick Elvis sin första gitarr. Elvis tog examen från Humes High School 1953.

Sedan flöt det bara på. Egentligen är det överflödigt att fortsätta med hans biografi, men gör det i.a.f. som Elvis fan. Hans musik var pop och country på den tiden. Med sin uppväxt kom han i kontakt med gospel och de "färgades musik". Han blev accepterad av deras musik, och gjorde egen gospel.

Har bara berört lite av Elvis. Måste dock säga detta.

fortsättning biografi

För er Elvis-fans behöver jag inte gå in på alla de filmer, han har medverkat i. Men för mej är Elvis "the one and only". Ni som gillar Elvis, har jag bara berört lite om honom. Kan berätter många personliga saker; Det fanns Tommy Sleele och Elvis på min tid, ja ni förstår,

Min egen berättelse om Elvis

Som ni har förstått är jag en riktig Elvis-fan. Det började vid 9 års ålder. Kommer inte riktigt ihåg vilken låt det var, men efter den gången köpte jag varenda Elvis-EP (extended-play) 2 låter på varje sida, som jag fick för mina föräldrar. Nu har jag dock inte kvar en ända. Lånade dem till min 5 år äldre bror, som spelade bort dem på poker. Det var min skatt. Men nog om detta.

När jag var 9 fanns det också en annan idol som hette Tommy Steel. Snabbt bildades hos oss en Elvis och en Tommygrupp. Jag hade på den tiden en skinnjacka där jag på baksidan hade i silverbokstäver skrivit "Elvis for ever".

Det bildades en grupp som kallades för "10 years after", och gruppledaren fick en fråga; varför kallar en ni för "10 years after". Svaret var, vi "kom igång" 10 år efter Elvis. En annan grupp the Beatles (alla känner igen den gruppen) bildades när Elvis var  på väg (efter sin militärtjänst) i Tyskland tillbaks på allvar på hitlistorna.

Så här minns jag Elvis; som den störste av dem alla

Fortsättning min egen berättelse

1963 är ett bra år för Elvis och hans fan´s inte bara för hans comeback, men han lyckades med vad ingen annan lyckades med att vara Nr 1 i Endland i Liverpool, när Beatles var som bäst, och dessutom i Beatles hemstad Liverpool.

Hoppas de finns Elvisfans som besöker min hemsida om Elvis. Jag har bara berört lite om Elvis, och vad jag tycker om min idol. Mvh: Arnold.