Tagna direkt från TV-rutan


Som ni ser är detta TV-bilder: Ska försöka att skicka några bilder från andra filmer.  Bildkvalitén i storformat, kan vi diskutera. Men försök gärna. Experimenterar fortfarande med ASA tal och vilken ljussättning man tar beroende på LCD-TV Plasma eller annat, vad TV-bilder beträffar. Är uppen för förslag. När det blir en Blue-Ray film blir bilderna bättre.
 Om ni gilar bilderna direkt från TV:n? svårt att få TV:bilden att morsvara originalet; med ljus och annat. Men försök gärna.

Skickar just nu några bilder från en film; King Arthur, och från Rambo 3. Svårt att få skarpa bilder.  Problemet är att från TV-rutan som har en särskild ljusbild att överföra detta till bilden, för att den ska efterlikna originalet från TV-rutan. Ta gärna egna TV-bilder, och jämför dem med originalbilden från TV:n. Vad ljus och annat beträffar. Lycka till.
Om du "pausar" bilden blir kvalitén sämre, även om du har bra utrustning. Så därför blir det bäst om du kan ta "ett snapshot", medan filmen "rullar". Försöker lära av mina misstag. Eftersom bilden är rörlig och att man måste zooma in så blir den därefter, om man vill försöka att efterlikna originalet vad färgsättning beträffar, så är det inte alldeles lätt. Från en plasma TV och en LCD TV skiljer sej ljussättningen, men man får försöka så gott man kan. Hoppas jag får råd från någon av er, som tar filmbilder direkt från TV:n.
Det är bara ett experiment. Föregående bilder blev lite "si så där" Men nu har jag hittat ett sätt som liknar den ursprungliga bilden från TV:n: actionbild eller inte. Här kommer några bilder från filmen 2012

Om ni tycker det är konstigt förstår jag. Men det är inte detsamma som att ta en bild ute "i det fria" i naturen eller andra omgivningar. Allt skiljer sej. Nog om detta. Ta gärna en bild från TV:n och försök att få den att efterlikna originalet: Med färg och annat, inte så lätt. Proffsfotografer kanske har en annan åsikt. Men oavsett deras utrustning kan de inte replikera TV-rutans färgbalans.